Fruitslagers restaureren niet alleen het land, maar ook de voedselindustrie. In residuen van gebruikte producten zit namelijk de meeste smaak. Met onze ingrediënten preserveren we het landschap en voorkomen we verspilling. Door reststromen uit onze eigen productie te combineren met regeneratieve teelten en eeuwenoude fermentatietechnieken produceren wij explosieve en diepe smaken. Te gebruiken als basis, smaakmaker of afmaker in de keuken.
Fruitslagers restaureren niet alleen het land, maar ook de voedselindustrie. In residuen van gebruikte producten zit namelijk de meeste smaak. Met onze ingrediënten preserveren we het landschap en voorkomen we verspilling. Door reststromen uit onze eigen productie te combineren met regeneratieve teelten en eeuwenoude fermentatietechnieken produceren wij explosieve en diepe smaken. Te gebruiken als basis, smaakmaker of afmaker in de keuken.
Fruitslagers produceren in Voedselstation. Voedselstation is een fabriek zonder baas waarin de krachten van voedselmakers worden gebundeld en de hele keten wordt verbonden. Midden tussen de fruitproductie in de Betuwe, in het midden van het land, is Culemborg de uitgelezen plek voor Voedselstation. Hier raken alle voedsel partijen elkaar. Hier komen restromen en lokale ingrediënten binnen en worden deze verwerkt tot volwaardige producten, tot de laatste reststroom gebruikt is.
Dessert siropen van ingrediënten uit onze directe omgeving. Maak kennis met de 'Hollandse Hazelnoot’ uit de boomgaard van Veld 4, ‘Noordzee Karamel’ met dulse uit de monding van de Noordzee en ‘Nederlandse Vanille’ die experimenteel geteeld wordt in het Westland. Gebruik als Mokka Martini, Vanille crème brûlée of maak het lekkerste Karamel Noordzee ijs.
Fruitslagers verdwalen het liefst in een weelderig landschap. Door te foerageren en tegelijkertijd aan te planten, zorgen we voor meer biodiversiteit, en dus een gezonde bodem. Met PRESERVED combineren wij landschapsrestauratie met circulaire productie. Van hazelnootresten van Veld 4 maken we een heerlijke siroop, Boonzaak-tempehrestjes worden verwerkt in een krachtige chili olie en voor onze wilde azijnen worden kruidenrijke velden aangeplakt. Om maar een kleine greep uit de ontwikkelkeuken te noemen. Productontwikkeling is - net als de lijst smaken in onze weelderige natuur - eindeloos.
De fruitige en tanninerijke azijn vol hout geeft een heerlijke twist aan je klassieke Bloody Mary. Door haar diepe smaaktonen zal je ook de vodka niet missen. Al houden we je natuurlijk niet tegen als je het liever toch toevoegt.1 deel Gekke Bessen siroop
Vlierbloesem Szechuan azijn is bloemig en licht tintelend. Ideaal als funky smaakmaker in cocktails. Serveer je gasten bijvoorbeeld deze heerlijk verfrissende Elderflower Sour. De vodka is ook erg goed weg te laten uit het recept
Aan de Bretonse kust zit het vol met dit rode goud, Dulse. Een rijke liquorish smaak, diepe umami tonen en volle karamel. Zoals veel mensen denken is zeewier niet maar één smaak, onder water zitten alle smaken wat meer verborgen, na fermentatie of andere conserveertechnieken komen drop, chocola, lychee, citrus of dus deze Liquorisch karamel tonen naar boven. En daarmee niets lekkerder dan een echte bretonse far!
Ben je fan van Negroni? Dan is dit je toast. Bitterbloedmarmelade wordt onderbouwd met bitters van gentiaan en eikenhout. Een complexe smaak die je de supermarkt Jam laat vergeten.Bitter bloed marmelade wordt gemaakt van het fruit dat onder in de ketel blijft plakken bij de productie van de siroop. Deze gekarameliseerde restjes zijn het lekkerst, teveel smaak om als afval te worden bestempeld
Een tot Nederlands traditie geworden broodje waar de fruitslagers tijdens hun werk lunch niet vanaf kunnen blijven. Tempeh Chili Oil wordt gemaakt van Nederlandse oer bonen tempeh geproduceerd in onze eigen productie in samenwerking met Boonzaak. Tijdens de productie van tempeh zijn ook bij ons wel eens misvormde/ gevormde producten, deze gaan dan niet naar de horeca, maar in dit potje.
Dit digestief sluit gegarandeerd elke dinner party af met blije gezichten. Nadat deze hazelnoten van onze buren - Veld 4 uit Zoelen - uitgeperst zijn voor hun notenolie, infuseren wij de pulp in een krachtige Hollandse Hazelnootsiroop. Probeer dat maar eens te weerstaan!