Fruitslagers restaureren niet alleen het land, maar ook de voedselindustrie. In residuen van gebruikte producten zit namelijk de meeste smaak. Met onze ingrediënten preserveren we het landschap en voorkomen we verspilling. Door reststromen uit onze eigen productie te combineren met regeneratieve teelten en eeuwenoude fermentatietechnieken produceren wij explosieve en diepe smaken. Te gebruiken als basis, smaakmaker of afmaker in de keuken.
Fruitslagers vangen niet alleen smaken, maar behouden ze ook. Of het nu gaat om reststromen uit de eigen productie, of gefoerageerde smaken uit het bos. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt: fermentatie, inmaken, drogen, noem het. Elke methode brengt weer nieuwe elementen naar voren. Allemaal zorgen ze dat we kunnen blijven genieten van de diepe en complexe rijkdom om ons heen.
Fruitslagers produceren in Voedselstation. Voedselstation is een fabriek zonder baas waarin de krachten van verschillende voedselmakers worden gebundeld en de hele keten wordt verbonden. Midden tussen de fruitproductie in de Betuwe, in Culemborg, is de productiekeuken iedere dag gevuld met nieuwe geuren en smaken. Uit al deze verschillende producties houd je de mooiste restproducten over. Dit preserveren de fruitslagers tot wilde azijnen, hot sauces en marmelade.
Fruitslagers verdwalen het liefst in een weelderig landschap. Door te foerageren en tegelijkertijd aan te planten, zorgen we voor meer biodiversiteit, en dus een gezonde bodem. Met PRESERVED combineren wij landschapsrestauratie met circulaire productie. Van hazelnootresten van Veld 4 maken we een heerlijke siroop, Boonzaak-tempehrestjes worden verwerkt in een krachtige chili olie en voor onze wilde azijnen worden kruidenrijke velden aangeplakt. Om maar een kleine greep uit de ontwikkelkeuken te noemen. Productontwikkeling is - net als de lijst smaken in onze weelderige natuur - eindeloos
Deze fruitige en tanninerijke azijn vol hout geeft een heerlijke draai aan je klassieke Bloody Mary.
Bloemig en licht tintelend, ideaal als funky smaakversterker in deze heerlijk verfrissende Vlierbloesem Sour.
Diepe umami en volle karamel, niets beter dan een echte Bretonse far!
Ben je een Negroni fan? Dan is dit je toast.
Een sandwich die de Fruitslagers niet kunnen weerstaan
Dit digestief brengt gegarandeerd blije gezichten na elke dinner party