Field Guide non-alcoholic spirits destilleert uit verschillende type weelderige landschappen een eigen smaakprofiel, waarmee je de klassiekers uit de ouderwetse drankkast alcoholvrij vervangt. Hiermee onderhoudt de fruitslager weelderige bossen en kwelders. Een veldgids door de smaken van ons landschap: harsige spar, gerookte turf, kruidige moerasspirea.
Oneindig veel smaken verbergen zich om ons heen, maar het meest als de natuur wild is. Ieder ingrediënt vraagt zijn eigen behandeling om de gewilde smaak te onttrekken. In field guide worden er tientallen technieken toegepast: destilleren, infuseren, fermenteren. Alles met als doel om de intensiteit van een spirit te overtreffen, het verwarmende mondgevoel te herkennen en je mee te nemen naar die ene herinnering.
Field Guide is een ode aan de veldgidsen van Roger Phillips, de eerste boeken op mijn plank. Struinend door wilde landschappen naar bomen, paddenstoelen en planten die leken op de plaatjes uit zijn boeken. Na iedere veldgids vergat ik de vorige, maar één ding bleef hangen: de herinnering aan de smaak van iedere soort. En al die kleine smaak herinneringen brachten mij in mijn lab in de oude watermolen verborgen in de wildernis tot field guide 0.0 spirits.
Wat je koestert onderhoud je, Field Guide is ontwikkeld om smaakverhalen te delen, te leren van de natuur zoals Roger Phillips en mijn voorouders dat mij deden en het geld terug te stoppen in de weelderige natuur waar magische smaken verscholen zitten. In iedere plant zitten smaken verborgen, in de natuur leer je eerst kennen waar je respect voor moet hebben, dan wat gevaarlijk zou kunnen zijn en dan hoe iets proeft.
Field Guide foerageert, plant aan en werkt samen met telers die het landschap willen herstellen. In het weelderige landschap van Bretagne staat ons eigen smaaklab. Hier testen en verbouwen we bijvoorbeeld moerasspirea, engelwortel en spar. Wordt de dulse geplukt en hout infusies ingetrokken. Dit is het smaaklab waar getest wordt om zo smaak kennis te verspreiden en steeds meer agrariërs aan te laten haken op de verwildering van hun land met een gezond verdienmodel. In Nederland telen we verschillende weelderige kruiden en werken we samen met voedselbossen. Wil je graag meer weten over de teelten, of heb je een ingrediënt, stuur ons een bericht.
Kruidige bitters met frisse spar
Rokerig met zoete peer
Kruidige bitters met frisse spar
Gerookte turf en een oud eikenvat