Cul Sec combineert oude tradities van wijnboeren met jarenlang foerageren naar smaak. Biologische wijndruiven, wilde kruiden, hout, mineralen, zeewier en fermentatietechnieken vormen de basis van een funky reis langs woeste mineralige kliffen, kruidige gemaaide velden en rokerige gedroogde bessen. Een diep en complex terroir uit weelderige natuur en ons eigen lab. Drink Cul Sec alcoholvrij zonder problemen!
Jarenlang hebben we gespeeld met smaken uit ons wilde landschap. Met fermentatie van wortels, infusies van zaden, oplossingen van oesterschelp. Cul Sec creëert een uitdagend terroir voor de tong. Met mineralen en krachtige ingrediënten creëren we een vol en complexe textuur en mondgevoel. Een combinatie van lang onderzoek en een speelveld van de Fruitslagers in een fles.
We misten de robuuste alcoholvrije smaken en texturen die we altijd in de wilde natuur vonden. Cul Sec is een alternatief voor goede funky natuurwijn met een kleine gefermenteerde sprank. Perfect tijdens het eten, als aperitief of voor in het bos. Drink medium gekoeld, in je favoriete wijnglas.
Voor het oogstseizoen worden de eerste druiventrossen uitgesneden om de andere meer suiker te geven. Die friszure pinot noir of gewurztraminer geeft Cul Sec de perfecte knapperigheid. We werken alleen met druiven die op een natuurlijke manier met karakter zijn geteeld. In onze keuken voegen we het terroir toe met wilde kruiden, hout, mineralen, zeewier en oude fermentatietechnieken. Dit maakt onze 0.0-wijn tot een funky reis door vers gesneden velden en wilde minerale kliffen.
Met de romige krombekboon, krokant gebakken, maak je in een handomdraai een verrassende variant op de klassieke Caesar. Heerlijk in combinatie met funky terroir uit L’étable Fumé. Met een dressing van rijke olijfolie en onze kruidenazijn maak je de salade helemaal af.
Balade minerale gaat perfect samen met zomerse kruiden salades. Een salade is de weergave van en rondom de moestuin in elk seizoen. Wilde bloemen en ingemaakte sparren topjes maken het af.
Maar ook in het wild geven seizoenen haar smaak. Langs de Nederlandse kustlijn groeien er allerlei zilte kruiden en groenten. Kijk bijvoorbeeld eens naar zeekool, strandbiet of zeevenkel. En gebruik vooral een heerlijk zilte sla.