Cul Sec combineert oude tradities van wijnboeren met jarenlang foerageren naar smaak. Biologische wijndruiven, wilde kruiden, hout, mineralen, zeewier en fermentatietechnieken vormen de basis van een funky reis langs woeste mineralige kliffen, kruidige gemaaide velden en rokerige gedroogde bessen. Een diep en complex terroir uit weelderige natuur en ons eigen lab. Drink Cul Sec alcoholvrij zonder problemen!
Jarenlang hebben we gespeeld met smaken uit ons wilde landschap. Fermentatie van wortels, infusies van zaden, oplossingen van oesterschelp: Cul Sec creëert een uitdagend terroir voor de tong. Met mineralen en krachtige ingrediënten creëren we een vol en complexe textuur en mondgevoel. Een combinatie van lang onderzoek en het speelveld van Fruitslagers in een fles.
We misten de robuuste alcoholvrije smaken en texturen die we in de wilde natuur vonden. Cul Sec is een alternatief voor goede funky natuurwijn met een kleine gefermenteerde sprank. Perfect tijdens het eten, als aperitief of voor in het bos. Drink medium gekoeld, in je favoriete wijnglas.
We werken samen met biologische wijnboeren voor een gezonde bodem. Kruiden telen we samen met boeren op regeneratieve wijze, waarmee we het landschap verwilderen. Oesters worden geraapt langs de Bretonse kust en hout wordt gerecycled van oude wijnvaten. Hoe wilder het landschap, hoe meer smaak!
Rouge en voiture gaat richting de Pinot noir, gamay op gebied van smaak en textuur. Denk aan bessen, rabarber, vuursteen, eik, rozemarijn, cacao. Smaaktonen uit de rouge en voiture die goed samen gaan met kaas, met name de iets zachtere kazen.En natuurlijk het liefst een kaasplank van kazen uit jouw buurt.
Met de romige krombekboon, krokant gebakken, maak je in een handomdraai een verrassende variant op de klassieke Caesar. Heerlijk in combinatie met funky terroir uit L’étable Fumé. Met een dressing van rijke olijfolie en onze kruidenazijn maak je de salade helemaal af.
Balade minerale gaat perfect samen met zomerse kruiden salades. Een salade is de weergave van en rondom de moestuin in elk seizoen. Wilde bloemen en ingemaakte sparren topjes maken het af.
Maar ook in het wild geven seizoenen haar smaak. Langs de Nederlandse kustlijn groeien er allerlei zilte kruiden en groenten. Kijk bijvoorbeeld eens naar zeekool, strandbiet of zeevenkel. En gebruik vooral een heerlijk zilte sla.
In Balade minerale zitten oesterschelpen opgelost, die zorgen voor een extra mineralig pallet. Dit maakt de oester tot haar beste compagnon. Strakke zuren van groene kruisbes en de zilte oester nemen je mee op reis naar mineralige kliffen. Je voelt gewoon die zeewind gieren.