Open vanaf 1 mei; do-zo. In Culemborg tussen onze voedselproductie staat het Cul sec proeflokaal. De menukaart bestaat uit HYPER lokale ingrediënten, met natuurwijnen en zelf door Fruitslagers gemaakte dranken. In de ochtend ontbijt je met vers zuurdesembrood en lokaal gebrande koffie, de lunch bestaat uit een 0km daghap met bijvoorbeeld Boonzaak tempeh en als diner hebben wij een kleine kaart met op vuur bereid eten. Wil je even bij dat vuur blijven hangen? Dan is er eigen cider of alcoholvrije whisky uit eigen vat. Reserveer vast via shop.
Bij Cul.sec eet je de restauratie van het landschap. Dit is de proefkeuken van de fruitslagers die hier een menukaart ontwikkelen met smaak die de natuur restaureert. Kruiden van voedselbossen, tempeh kebab van oude Nederlandse boonsoorten en frisdrank die biodiversiteit aanplant. Een gezond landschap is het lekkerst, door te foerageren en samen te werken met onze leveranciers kunnen we simpele gerechten een nieuw leven inblazen. Het team van Cul.sec heeft jaren ervaring met wildplukken, wijnmaken, koken, tuinieren en productontwikkelen en dat proef je.
rode biet, magnolia beurre blanc en bloesems
Een olijf uit voedselbossen in het noorden: ja het kan!
gebakken grauwe erwt tempeh op een pita met daslooksaus
Gebakken tempeh van Boonzaak met knol mouseline, prei, raapsteel en daslook saus.
Sierkwee uit het voedselbos, Citrus Movement, creme fraiche en een wildpluk.