Boonzaak

Entrecote van het plantenrijk

Boonzaak brengt biodiversiteit terug op het bord en laat je proeven hoe lekker lokale bonen zijn. Een gezond product met complexe en wisselende smaken. Tempeh van steeds weer een andere boon die je alleen even kort hoeft te bakken of stomen, maar natuurlijk ook kan bereiden zoals je dat gewend bent.

Producten

Shop
by Voedselstation

Recepten

Tempeh in het groen bruin

Grauwe erwt tempeh - gerookte Paddestoelen - zwarte bes olie - daslook.

Wanneer de herfst inslaat, maar het bladgroen nog geurig deint in de wind. Grauwe erwt tempeh gebakken na een marinade in miso en paddestoelen garum. Ingemaakte daslookbloemen en een kruidige bessenbladolie voegen aroma toe aan de aardse smaken op het bord. Onze grauwe erwten worden geteeld door de familie Smak in Lutjewinkel.

Blini with Krombek Tempeh

Krombekboon tempeh- creme fraiche- dulse, lila (seringe)

De blini van de lage landen. Onze eigenste krombek is romig, maar bakt toch krokant. kort gebakken heeft ze de deegachtige structuur van een blini of bananenbrood. Ook heel lekker op een broodje, zachte smaak en zelfs voor zoete gerechten in te zetten.Onze biologische krombekbonen zijn geteeld door boer Jos Lamers tussen Lobith en Herwen.

Grauwe erwt op vuur

Grauwe erwt tempeh - gekonfijte prei - BBQ citroen - sparren olie

Grauwe erwt tempeh van het vuur en rokerige citroen met een kruidige olie uit het bos. De grauwe erwt heeft een bijzondere stevige maar malse bite en bijna iets vissigs. Op open vuur of bakken met een beetje olie, veel meer heeft het niet nodig. Onze grauwe erwten worden geteeld door de familie Smak in Lutjewinkel.

Nuoc Cham Tempeh

Schokker groene erwt - Nuoc Cham - bleekselderij.

Klassieker uit de vietnamese keuken met de Schokker groene erwt! Een snelle combinatie om moeiteloos een sterrengerecht op tafel te zetten. Gebruik de Noordzee karamel siroop in de Nuoc cham en marineer de tempeh in de Tempeh Oil met een goede sojasaus en wat frisse rauwkost. Onze Schokkers worden geteeld door de familie Smak in Lutjewinkel.

Zilt en tempeh

Friesche woudboon tempeh - meiraap - vlierbloesem beurre blanc - zeekraal

Geen vis op de huid, maar tempeh op de kern gebakken. Combineer een Schokker- of Krombek tempeh eens met zilte groenten en een botersaus. Perfecte plantaardige gangmaker van een hoofdgerecht, waar je wisselende groenten en sausen omheen kan bouwen. De Friesche woudbonen worden geteeld door Jan Steverink in Silvolde.

Wilt u alle details weten?
DOWNLOAD INFODOWNLOAD RECEPTEN

Contact

Wil je een zakelijke Boonzaak bestellen? Laat hier je telefoonnummer achter en we bellen je tijdens werkdagen zo snel mogelijk terug.

Bedankt we nemen zo snel mogelijk contact met je op

Oops! Something went wrong while submitting the form.
info@boonzaak.nlLinkedinInstagram
Parallelweg West 184104 AZ Culemborg